Skip to content

Myynnin ja markkinoinnin analytiikka

Myynnin ja markkinoinnin analytiikka

Yhä useampi ostaja on siirtynyt osittain tai täysin verkkoon. Perinteiset myyjät ovat heikoilla, kun ostajia on hankala tavoittaa. Asiakas tutustuu, arvioi ja tutkii tuotteet ja palvelut verkossa. Myyjän on oltava hereillä, milloin olisi oikea aika reagoida ja olla yhteydessä. Tietoa haetaan useista lähteistä ja tämän perusteella arvioidaan tilannetta.
Analyyttisen tiedon avulla on mahdollista päästä lähemmäs asiakasta. Käyttäytymisen perusteella voidaan nähdä mistä asiakas on kiinnostunut. Asiakas ei enää etene kronologisessa järjestyksessä myyntiprosessia vaan ostoprosessiin voidaan tupsahtaa, mistä tahansa kohdasta mukaan. Datan palvellessa markkinointia ja myyntiä voitte suunnitella parhaimmin soveltuvat markkinoinnin toimenpiteet kussakin vaiheessa olevalle asiakkaalle.

GDPR

GDPR asettaa omat vaatimuksensa tiedon keräämiseen ja analysointiin. Crementum seuraa läheisesti lainsäädännön tuomia muutoksia.

Työvälineet

Crementum on erikoistunut vaativien markkinoinnin ja myynnin analytiikan projekteihin. Tiedon visualisoinnissa ovat Mm. Power BI, Tableu, Qlikview työvälineet tuttuja ja hyväksi havaittuja. Ne eivät kuitenkaan ratkaise, vaan avainroolissa on kokenut datan käsittelijä (data scientist), joka osaa yhdistää oikeat tiedot liiketoiminnalle olennaiseen muotoon.